ÄGARFÖRETAG

De tio ägarföretagen representerar stort tekniskt omfång och djup kompetens. I gruppen finns allt från svetsning, bockning, lasersvetsning, 3D Printing i plast och metall, tillverkning av tankar och tryckkärl, finmekanisk högkvalitetsbearbetning till svarvning och slipning av tunga axlar upp till 3 meter. I gruppen finns även ett konstruktionskontor, företag för bearbetning av stora serier och dessutom avancerad lackering/ytbehandling.

Hur bildades Sparepartner?

Sparepartner bildades 1989 efter att ett behov uppstått hos en kund där inget enskild företag kunde i Karlskoga erbjuda vad som behövdes. Det fanns behov av att leverera reservdelar till kundens eftermarknad. Detta innebar skärande bearbetning, plåtbearbetning, lackering, lagerhållning, mm. Några företag i Karlskoga gick därför samman och bildade Sparepartner som kunde bli den kompletta leverantören. Syftet var inte att skapa ett vinstdrivande företag, utan att istället kunna leverera vad kunde önskade och generera arbete i Karlskogaregionen.
Lyckes Produktionsverktyg AB
 • I vår verkstad i Karlskoga har vi samlat en maskinpark som hela tiden kompletteras med det senaste inom skärande bearbetning, CAD/CAM och kostnads- effektivitet. Hög förädlingsgrad och toppmodern produktionsutrustning är honnörsord för oss. Vi bearbetar detaljer från några gram upp till 10 ton. Vi tar ansvar för de egentillverkade produkterna, men också för våra under- leverantörers detaljer och komponenter och därmed den totala systemleveransen. Du får alltså tillverkningskapacitet och kompetens tillsammans med avancerad produktionsteknik av oss.
 • Hemsida:www.lyckespv.seOpens in a new tab
Hjorts Industrilackering AB
 • Vi är ett ytbehandlingsföretag som genom vårt förvärv av Karlskoga Rostskydd den 2/4 2009 kan erbjuda alla typer av ytbehandlingar. Vår verksamhet finns i Karlskoga och vi vänder oss till både små och stora företag i Sverige och Norge.
 • Hemsida:www.hjorts.comOpens in a new tab
Br Axelssons Plåt HB
 • Affärsidén är att tillverka kvalificerade detaljer i tunn- och mediumplåt. Att tillverka och marknadsföra typgodkända eller skräddarsydda produkter. Vår produktion ska kunna ske i såväl korta som långa serier och enligt ISO 9002. Vi ska investera i personal och utrustning för att förbättra vår kunskap, konkurrenskraft och lönsamhet.
 • Hemsida:www.brax.bzOpens in a new tab
Promek AB
 • Promek AB är ett kunskapsföretag för mekanisk konstruktion, hållfasthetsberäkning, CE-märkning, industridesign och automation.

  Sedan starten 1989 har vi levererat kreativa lösningar till ett stort antal kunder runt om i Sverige. Vi är i dagsläget 9 konstruktörer som är vana att jobba hårt med att leverera det kunden önskar. Vi har de senaste 3D-CAD verktygen och vi åtar oss allt från ritningsarbete till totalleverans av CE-märkta, körklara verktyg/fixturer och anläggningar.
 • Hemsida:www.promek.seOpens in a new tab
J R Andersson El AB
 • Företaget startades 1989 och är beläget på Hangarvägen i Karlskoga. Verksamheten består huvudsakligen av elinstallationer/reparationer hos både privatpersoner och företag… installationer av inbrottslarm… tillverkning/montering… reparationer av verkstadsmaskiner… service och underhåll av elanläggningar.
 • Telefon: 0586-578 09
 • Hemsida:www.jaelab.comOpens in a new tab
KPV Teknik AB
 • KPV Teknik AB är företaget med mer än 30 års erfarenhet av avancerad 3D-fräsning och svarvning. Vi är specialister på fräsning i härdade material, fräsning av 3D-definierade ytor och svarvning. Vi utför även CAD/CAM beredningar direkt från 3D-modell, monteringsjobb och konstruktion.
 • Hemsida:www.kpv.seOpens in a new tab
Karlskoga Automatsvarvning
 • Karlskoga Automatsvarvning är en kvalificerad underleverantör av maskinbearbetade komponenter med höga krav på kvalitet och leverans-säkerhet. Våra kunder återfinns inom tillverkningsindustrin, främst inom Norden.
 • Hemsida:www.autosvarv.comOpens in a new tab
Karlskoga CNC Quality AB
 • Verksamheten består av kvalificerad skärande bearbetning till svenska och utländska industrier, med behov av detaljer och komponenter med hög förädlingsgrad. Området omfattar allt från produktionsteknik, prototyper till produktion av större serier.
 • Hemsida:www.cncquality.seOpens in a new tab
MH Engineering AB
 • Vi hjälper dig med med konstruktion, CE-märkning och riskanalyser enligt PED och ATEX direktiven. Vi utför avancerad konstruktion med CAD och 3D Inventor. Vi utför svetsning, skärning, rörbockning eller tillverkning av detaljer i olika stålkvaliteter. Vi utför skärning med finplasma och gas på vårt 6x2 meters skärbord. Med plasman skär vi mellan 0,7–25 mm gods och med gas upp till 300 mm. Vi svetsar med eller utan licenskrav i TIG, MIG/MAG och med pulverbåg alternativt rörtråd i vår svetskran.
 • Hemsida:www.mhengineering.seOpens in a new tab
Lasertech LSH AB
 • Vi är ett företag som sysslar med Laser-svetsning i alla tänkbara material. Vi är certifierade enligt SS-EN ISO 9001:2000 och SS-EN ISO 14001:1996. Vi samarbetar med en mängd olika företag och institutioner för Laserbearbetning. Vi har en stor kunskapsbank vad gäller processen och olika material. När ni vill ha någonting utfört med Laser, ex. Lasersvetsning, Lasermärkning, Laserskärning, Laserborrning etc. så finns vi alltid till hands för era produkter och eventuella problem.
 • Hemsida:www.lasertech.seOpens in a new tab